Jelení ragů na červeném víně

Podařilo se nám zakoupit mraženou jelení kýtu. Po dlouhém přemýšlení co s ní, jsem se nechal inspirovat receptem na Myslivost.cz

Ingredience: cca 500g jelení kýty nebo plecka, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 3-4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 1-2 cibule, 2 dcl červeného vína, 2 bobkové listy, 3-5 hřebíčků, 5 kuliček jalovce, 5 kuliček černého pepře, kelímek zakysané smetany, 2-3 lžíce brusinek (džem, zavařenina nebo sušené), 1 lžička sladké papriky, sůl

Postup: maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce (vyzkoušejte celozrnou). Rozpalte olej a zprudka orestujte maso, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujte. Podlejte vínem a přidejte koření mimo červenou papriku. Ragů duste při mírné teplotě pod pokličkou do změknutí masa, podle potřeby podlévejte vodou nebo červeným vínem. Jakmile bude maso téměř měkké, přidáme brusinky. Po změknutí masa zahustíme smetanou, ve které rozmíchejte sladkou papriku a asi jednu lžíci hladké mouky. Krátce povařte. Před podáváním nechte chvíli odležet, nejlepší je na druhý den. Podáváme s čerstvým chlebem, houskovými knedlíky nebo bramborovými noky (naše oblíbené jsou italské gnochi z bramborového těsta). Hotové ragů před podáváním posypejte drobně nakrájenou zelenou cibulkou nebo petrželkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *