Recenze: Saláty středomoří

Saláty Středomoří
Saláty Středomoří

Při jedné z pravidelných návštěv knihkupectví mne zaujala v oddělení kuchařek malá,

nenápadná knížka s lákavým názvem Saláty Středomoří od autorky Éliane Thibaut-Comelade. Překlad má na svědomí Tomáš Kybal a knihu vydalo nakladatelstí & vydavatelství VOLVOX GLOBATOR.

Tato kuchařka kromě titulní strany neobsahuje žádné fotografie jídla a recepty jsou doprovázeny pouze ilustrativními perokrezbami. Úvod je věnován popisu obvyklých surovin na saláty a jejich původu, historii a způsobu použití. Po tomto úvodu následují recepty na základní omáčky, zálivky, ve středomoří tradiční ailloli a omáčky z Roussilonu, Languedoku a Provence. Úvodní část je zakončena několika základními recepty na nakládání oliv, zeleniny, grilované papriky, vaření těstovin, rýže a další.

Pokračovat ve čtení „Recenze: Saláty středomoří“